31 Aralık 2007 Pazartesi

Erciyes Kayak Merkezi'nde Yılbaşı Yoğunluğu

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes dağı, yılbaşı tatilini fırsat bilerek yurtdışı ve yurtiçinden gelen kayakseverlerin akınına uğradı.

Dünyaca ünlü toz karıyla kayak tutkunlarının ilgisini çeken Erciyes kayak merkezi, yılbaşı tatilinde Hollanda'dan gelen gurbetçiler ve Adana, İzmir gibi Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Yılbaşı tatilini fırsat bilen onlarca kayaksever Erciyes Kayak Merkezi'ne koştu. Düzgün pistleriyle bilinen Erciyes'te çok yönlü eğlence imkanlarını kullanan turistler, 2008 yılına, Erciyes dağında kayak yaparak girmeye hazırlanıyor.


Yeni yıla Erciyes'te girecek olan ailelerden biri İzmirli Pekesin ailesi. Yılbaşını kayak yaparak geçirmek için 12 saatlik yolu aşarak geldiklerini belirten Müge Pekesin, yeni yıla Erciyes kayak merkezinde girecek olmanın mutluğunu yaşadıklarını belirtti. Müge Pekesin'in kızı Yeşim ise yılbaşı tatilinin çok eğlenceli geçtiğini ifade etti.

Yılbaşı tatili için Erciyes'i seçen Karaca ailesi de Hollanda'dan geldi. Hülya Karaca, eşi Ali Karaca ile yeni yıla girerken ilk kez kayak merkezinde tatil yapmayı denediklerini ve Erciyes'e geldikten sonra ne kadar isabetli bir karar verdiklerini gördüğünü dile getirdi.

İlköğretim öğrencisi Elif Ekin Acar ise kayak yapmayı tercih ettiğini söyledi. Elif, kayak yapmanın kendisinde tutkuya dönüştüğünü anlattı.

Yeni yıla eşi ve oğluyla Erciyes'te girmeye hazırlanan Sevgi Çürük ise kayak yaparak çok eğlendiklerini söyledi. Adana'dan geldiklerini belirten Sevgi Çürük, "Eşim ve oğlumla geldik. Eşim kayak malzemeleriyle ben ise korktuğum için biraz daha güvenli olan kızağı tercih ediyorum. 2008'e burada gireceğiz. Çok eğleniyoruz" diye konuştu

Hiç yorum yok: