27 Haziran 2008 Cuma

Kaçkar Dağları kayakla tanıştı

Artvin'in Yusufeli İlçesi'ndeki Kaçkar Dağları'nın etekleri, ilk kez bir kayak organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Altıparmak Köyü'nde Yusufeli Kaymakamlık Kupası adı altında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen Alp disiplini yarışması bugün yapıldı. Artvin'den gelen kayakçılar Yusufeli Barhal ve Yaylalar mevkiinde yarıştı. 4 kategoride 42 sporcunun katıldığı yarışmada miniklerde Fatih Avcı, yıldızlarda Mehmet Bıçakçı, gençlerde Çağlar Çavuş, büyük erkeklerde ise Mehmet Topal, yıldız kızlarda Asiye Turan, büyük bayanlarda Nezahat Turan birinci oldu.

Kayakçılar zaman zaman düşerken, yarışmayı izlemek için 1 saat yürüyen davetliler, tulum eşliğinde horon tepti. Bu arada karakucak pehlivanı sporcular, kar üzerinde peşrev çekip güreş tuttu. Kıyafetleriyle kaymak isteyen bazı vatandaşlar ise kara batmaktan kurtulamadı. Kimilerinin kartopu oynayarak eğlendiği sırada yarışmada dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

Yarışmayı Kaymakam Cahit Çelik, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Okan Kurt, Belediye Başkanı Yusuf Sağlam, Gençlik ve Spor il ve ilçe müdürleri, Kılıçkaya Belediye Başkanı Selçuk Fırıncı ile siyasi parti temsilcileri, davetliler ve köylüler izledi. Kaçkar Dağları'nda 1 Nisan'da da Polis Haftası nedeniyle bir yarışma düzenleneceği bildirildi.

Hiç yorum yok: