27 Haziran 2008 Cuma

Tatilcilerin dikkatine

Denizli’de Tüketiciyi Koruma Derneği Şube Başkanı Hüsnü Önel, tatilcileri uyarıp, vatandaşların paket tura çıkarken ya da devre tatil satın alırken yasal haklarını bilmeleri gerektiğini söyledi.

Önel, tatil planları yapılırken güvenilir firmalara başvurulması gerektiğini, aksi takdirde satıcının veya sağlayıcının vaat ettiği ortam bulunamayarak, hayal kırıklığının yaşanabileceğini belirtti. Bu konuda kendilerine zaman zaman şikayetler geldiğini dile getiren Önel, uzun süreli ve büyük paralar harcanan devremülk veya devre tatil için kiralanan taşınmazların mutlaka yerinde görülmesi gerektiğini ifade etti. Önel, bazen yerinde görmeden tatil için kiralanan taşınmazların satıcının veya sağlayıcının vaat ettiği gibi manzaralı lüks odalar olmayıp, gün ışığı görmeyen karanlık odalar hatta bodrum katlar bile olabildiğine dikkat çekti.

Haklarınızı bilmelisiniz

Özellikle paket tur ve devre tatil konusunda mağdur olan çok sayıda kişinin derneklerine başvurmasının, anlattıklarının bir göstergesi olduğunu belirten Hüsnü Önel şunları söyledi: "Tüketicilerimiz son derece bilinçli hareket etmeli ve tatil yapacakları yeri önceden görmeli. Eğer bu mümkün değilse tatil yapacakları yerleri güvenilir turizm şirketlerinden kiralamalı, aralarında mutlaka bir sözleşme yapmalı ve sözleşmede Tüketicileri Koruma Kanunu’nda yer alan hükümlerin olup olmadığına dikkat etmeli ve sözleşmenin bir sureti mutlaka alınmalı. Aksi takdirde tatiller hüsranla bitebilir. Bu anlamda, gerek paket tura çıkarken, gerekse devre tatil satın alırken yasal haklarımızın neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğimizi bilmeliyiz."

Hiç yorum yok: