31 Aralık 2007 Pazartesi

Otium Otelcilik Zinciri Büyüyor

2008 yılında 600 bin turist getirmeyi planlayan OTI Grubu, 2007 yılı sonunda bünyesine bir tesis daha ekledi. OTI Grubu’nun otelcilik bölümü Otium Otelcilik, Side Tiryenegöl’deki, Tuncer Ciner’in sahibi olduğu Sillyon Hotel & Resort'ü satın aldı. Halen Belek’te Otium Zeynep Hotel'i ve Kemer'deki Otium Art Hotel'i işleten Sillyon Otelin Otium Otelcilik bünyesine katmasıyla, Otium Otelcilik'e bağlı tesis sayısı 3’e, bu tesislerin toplam oda kapasitesi de 1.297’e çıktı.

Ağırlıklı olarak BDT ülkeleri ile çalışan OTİ Grubu bünyesinde bulunun Otium Otelcilik zincirine bir tesis daha kattı. OTİ’nin Otium’u, Antalya Side Titreyengöl’deki 4 yıldızlı, 371 oda kapasiteli, Sillyon Hotel & Resort'ü satın aldı.

Sillyon Oteli satın almakla Otium'un bünyesindeki toplam oda sayısı, 1297’yi buldu. Otium, şu anda Antalya Belek’teki Otium Zeynep ile Kemer’deki Otium Art otellerini işletiyor.

Otium bu tesislerde işlemeci iken Titreyengöl’deki Sillyon’u ise mülkiyeti ile birlikte satın aldı. Şu anda 4 yıldızlı tesis olarak hizmet veren tesisin statüsünün, yapılacak yenilemelerden sonra Otium Otelcilik standartlarına getirilecek.

OTİ Grubu bünyesinde yurtiçinde iç turizme yönelik olarak Odeon adıyla, otelcilik alanında ise işletmecilik yapan Otium ile hizmet veriyor. Grubun Rusya’da Coral ve Sunmar, Polonya’da da Wezyr adlı tur operatörleri bulunuyor. OTI Grubu geçen yıl da Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörlerinden AClass’ı satın alarak bünyesine katmıştı.

Bu yılın 10 aylık döneminde toplam 450 bin turist getiren OTI Grubu, bu sayıyı 2008 yılında yüzde 30’luk bir artışla 600 bine çıkarmayı hedefliyor.

Hiç yorum yok: