22 Haziran 2008 Pazar

BAŞKAN KOCAOĞLU YASSICADA'DA TATİLCİLERLE SOHBET ETTİ

İzmirlilerin günübirlik tatil için tercih ettiği Yassıcada'da sezon başladı. Sezon açılışını vatandaşlarla birlikte yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilere haftanın 6 günü 3 yıldır artmayan ulaşım ücreti ile ekonomik tatil imkanı sunduklarını söyledi. Bu sezon adada bazı eksiklikleri tamamladıklarını, çocuklar ve gençler için su kaydırağı yaptıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, İzmirlilerin yaz sezonu boyunca adada gönüllerince eğlenmelerini diledi. Yol boyunca Başkan Kocaoğlu ile sohbet eden vatandaşlar, yaz aylarında Yassıcaada'nın İzmirliler için çok önemli bir tatil mekanı olduğunu söyleyerek, bu imkanı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

URLA'DAN SEFERLER BAŞLIYOR Urla'da vapurdan inen Başkan Kocaoğlu'nu karşılayan vatandaşlar kendi ilçelerinden de Yassıcaada'ya sefer yapılmasını istediler. Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu, Cumartesi - Pazar günleri Urla'dan da adaya vapur seferlerini başlatma talimatı verdi. Buna göre, İzmir'den adaya sefer yapan vapurlar yolcuları adaya bıraktıktan sonra Urla'ya hareket edecek, Urla yolcularını alarak tekrar adaya dönecek, dönüşte İzmir seferinden yarım saat önce Urla yolcularını bıraktıktan sonra normal seferine devam edecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Grand Plaza tarafından işletilen Urla açıklarındaki Yassıcada'ya İZDENİZ tarafından yapılan vapur seferlerine son iki yıldır olduğu gibi bu sezonda da zam yapılmadı. Adaya gidiş-dönüş ücreti kişi başı 7.5 YTL olarak belirlenirken, 0-7 yaş arasından yine ücret alınmıyor.
Adaya sefer yapan vapurların yanaştığı iskele, bu yıl yenilendi. Geçtiğimiz yıl 44 bin 980 kişinin yararlandığı Yassıcada'ya bugüne kadar 345 bine yakın vatandaş ziyaret etti.
6 GÜN ADAYA SEFER Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da adaya Pazartesi hariç her gün gidilebilecek. Vapurlar Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri önce saat 08.30'da Karşıyaka İskelesi'nden, daha sonra saat 09.00'da Konak İskelesi'nden hareket edecek. Cumartesi ve Pazar günleri ise Karşıyaka ve Konak'tan birer olmak üzere toplam iki vapur saat 09.00'da kalkacak. Vapurlar, dönüşte ise saat 18.00'de adadan hareket edecek.
UCUZ TATİL Yassıcaada'da hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza Şirketi, adayı tercih eden İzmirlilere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla hizmet yelpazesini her sezon daha da genişletti. Bu yıl da kafeterya, vatandaşların günlük yiyecek ihtiyaçlarına cazip fiyatlarla cevap vermeye devam ederken, vatandaşlar ayrıca, ateş yakmamak kaydıyla kendi yiyeceklerini de yanlarında getirebilecekler. 400 metrelik kumsalı, tertemiz denizi, kano, deniz bisikleti ve deniz muzuyla eğlenceli su sporları olanağı sunan adada, tatilcilerin güvenli bir gün geçirmesi amacıyla, Eşrefpaşa Hastanesi'nden bir doktor ve 1 hemşireden oluşan sağlık ekibinin yanı sıra bir de cankurtaran hazır bulunuyor.

Hiç yorum yok: